Na een paar jaar werkzaam te zijn als economie docent bedacht Bas dat hij eigenlijk liever brood wilde bakken. Juist op dat moment opende het Bakery instituite in Zaandam zijn deuren en bood een korte (5maanden) opleiding aan aan omscholers tot brood en banketbakker. Hier heeft Bas zijn 'rijbewijs' voor het broodbakken verdiend en heeft daarna bij meerdere wergevers, waaronder Rene van der Veer van de veldkeuken en onder leiding van zijn mentor Hans Som, het vak broodbakken verder onder de knie gekregen. Vier jaar na het behalen van zijn diploma aan het bakery institute kregen Bas en zijn vrouw de mogelijkheid om in Meppel aan het zuideinde een eigen bakkerij op te starten, helemaal volgens eigen visie. Dus zonder conserveringsmiddelen en andere toevoegingen, maar met alleen meel/bloem water en zout, want daar zit voor Bas de uitdaging, om alleen met deze ingredienten een lekker brood te bakken. Daarnaast worden de broden gebakken op de vloer van de oven waardoor het brood een stevige, knapperige korst krijgt. Het lichte zuurtje van de desem en de krokante korst maken het unieke broden, waarvoor mensen zelfs vanuit Deventer om willen rijden.. :)
Bezig met laden...
Er zijn %s resultaten. Scroll naar boven.
favorite_borderGratis bezorging in de regio Zwolle-Deventer Ambachtelijk, Biologisch brood en kinderfeestjes workshops
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.